Bøger af Carsten Jensen


Krigen der aldrig ender

Krigen der aldrig ender Køb bogen

Hvad betød invasionen i 2001 for Afghanistan? Og hvor befinder Afghanistan sig nu, da størstedelen af de udenlandske styrker har forladt landet?

To gange, i 2013 og 2016, har Carsten Jensen og Anders Hammer rejst rundt i Afghanistan for at finde svarene. De har besøgt storbyer og landsbyer og talt med afghanere fra alle samfundslag, krigsherrer og opiumsbønder, militssoldater og syersker, fængselsfanger og mindreårige kandidater til selvmordsattentater.

En krigsherre truer dem på livet, en anden praler af de kugler, han endnu har i kroppen. En militsleder fortæller, hvordan han hele tiden skifter side og snart holder med oprørerne, snart med regeringen. Kvindeaktivister sætter livet på spil i kampen for ligestilling, og en kvindelig kommandant fremviser sine børnesoldater, der beretter om deres angst for krigen.

Fjernt fra journalistikkens hovedveje tegner Carsten Jensen og Anders Hammer i en række enestående reportager et mangefacetteret portræt af et land i krigens vold.


Den første sten

Den første sten Køb bogen

En flok unge danske mænd og kvinder har meldt sig til krigen i Afghanistan, drevet af retfærdighedssans og et behov for at afprøve sig selv under ekstreme omstændigheder. Men snart står de over for en udfordring, som ingen militær træning har forberedt dem på, og overlevelse mod alle odds bliver deres eneste mission.

Rollen som forfølgere og forfulgte skifter ustandseligt, indtil de ikke længere kan skelne mellem ven og fjende, virkelighed og fantasi. Men hvem er de så selv? Hvad er prisen for loyalitet og kammeratskab, og hvad gælder kampen?

Ove Steffensen, øverstkommanderende med solide rødder i dansk demokrati, må se sit livsgrundlag smuldre. Khaiber, dansk efterretningsagent med afghanske rødder, er selv splittet, da han forsøger at komme de forsvundne soldater til undsætning. Og en tilsyneladende almægtig modstander gemmer sig bag skiftende masker, mens han trækker i alle tråde.

Den første sten er en overrumplende fortælling om, hvad krig gør ved mennesker, der lever tæt sammen i konstant livsfare, om venskaber, forræderi og katastrofer.


Horisonter

Horisonter Køb bogen

Carsten Jensens unikke rejseskildringer fra 90'ernes globaliserede verden, Jeg har set verden begynde og Jeg har hørt et stjerneskud, fik øjeblikkelig klassikerstatus og er udgivet i en række lande verden over. I centrum for en dramatisk og indlevet beretning, der intet har mistet af sin aktualitet, står portrætter af mennesker fra de mest forskelligartede kontinenter og kulturer. Det er en verden i opbrud, hvor mennesker mødes og skilles, og alle må finde deres egen vej i fremtiden.


UD

UD Køb bogen

Med seks store nyskrevne essays, der strækker sig fra 70erne til 00erne, introducerer Carsten Jensen et udvalg af sine rejsereportager gennem 32 år og sætter dem ind i en større sammenhæng historisk, politisk og personligt. Resultatet er en stor og rigt facetteret tidskrønike. Det er punktnedslag fra nær og fjern, som samler sig til et skarptskåret og passioneret billede af en mangfoldig verden i dramatisk udvikling.


Sidste rejse

Sidste rejse Køb bogen

Året er 1893. Maleren Carl Rasmussen er på vej til Grønland om bord på briggen Peru. Engang blev han berømmet som den første danske maler, der vovede sig op til isødet for at beskrive eskimoernes liv. Mange år senere forsøger han at genfinde inspirationen, men rejsen langs en af verdens mest ugæstfrie kyststrækninger udvikler sig snart til et skånselsløst selvopgør.


Vi, de druknede

Vi, de druknede Køb bogen

Marstal, en flække på en ø i Østersøen, et fjernt sted i en lille nation. I 1800-tallet bliver Marstal hjemsted for nye generationer af mænd, der drevet af udlængsel sætter sig for at krydse verdenshavene. Det er mænd, der lever i et evigt opgør: med havet, med hinanden og med de kvinder, de elsker, men først og fremmest med deres egne mørke sider.


Livet i Camp Eden

Livet i Camp Eden Køb bogen

I 59 essays fra 2001 til nytår 2004 bragt i Politiken kortlægger Carsten Jensen den dramatiske tid efter tvillingetårnenes fald. Ikke bare de store historiske skred, men også hverdagens små umærkelige ryk i en splittet verden, hvor der vendes op og ned på alle værdier, og hvor civilisationerne synes på konfrontationskurs, mens frygt blandes med militant selvretfærdighed til en ny og farlig cocktail.


Træet i ørkenen - en rejse i Niger

Træet i ørkenen - en rejse i Niger Køb bogen

Forfatteren Carsten Jensen og fotografen Tine Harden rejste i 2003 til Niger for at hjælpe organisationen CARE. De skulle beskrive og fotografere et af verdens fattigste lande. Men i stedet endte rejsen med at vende op og ned på alle deres forestillinger om Afrika.Oprøret mod tyngdeloven

Oprøret mod tyngdeloven Køb bogen

Den dag New Yorks tvillingetårne kollapsede under angrebet fra to kaprede passagerfly, var det ikke blot fremtiden, der dramatisk forandrede sig. Vi fik også en helt ny fortid. Det er dette skred i synet på verden, Carsten Jensen dokumenterer med sin bog, der indeholder 53 essays fra 6. august 2000 til 16. september 2001.


År to & tre

År to & tre Køb bogen

I disse personlige dagbogsblade fra '98 og '99 skildrer Carsten Jensen sin tid, dens mennesker og begivenheder - fra det stille danske nærliv til verdenspolitikken med dens krav om stillingtagen. I centrum står livet med datteren Laura, beskrivelsen af det lille menneskes vækst og erobring af verden.


Jeg har hørt et stjerneskud

Jeg har hørt et stjerneskud Køb bogen

Efter at have tilbagelagt Asien på sin rejse Jorden rundt, bevæger Carsten Jensen sig videre mod øst.

Det bliver en rejse under Sydkorset, navigatørernes, romantikernes og kolonisatorernes fælles fikspunkt på det mægtige Stillehav, der forbinder ikke bare vidtspredte kulturer, men også urtid og nutid, drøm og virkelighed.


Jeg har set verden begynde

Jeg har set verden begynde Køb bogen

Det er med følelsen af at leve i en verden, der midt i en uoverskuelig forandring råber på at blive opdaget igen, at Carsten Jensen en råkold januardag bryder op fra Danmark for at rejse jorden rundt.

Han rejser gennem lande, der har været skueplads for krig, folkemord og katastrofer. Men det er ikke kun ondskaben han er på sporet af, det er også godheden. Det dramatiske møde mellem de kræfter, der vil rive ned, og dem, der vil bygge op.


Forsømmelsernes bog

Forsømmelsernes bog Køb bogen

Forsømmelsernes bog rummer fem store essays, der alle kredser om ondskaben, døden og skæbnen sat i relation til læsning og til begivenheder i verden. Rejsen som tema i kulturen og i litteraturen, og rejselitteraturen som genre er genstand for behandling, og bogen viser således direkte videre til Carsten Jensens egne store rejsebøger få år senere.


Af en astmatisk kritikers bekendelser

Af en astmatisk kritikers bekendelser Køb bogen

En personlig beretning om litteraturen og livet og den ubestemmelige skillelinje imellem dem; om barndom og mørkeangst og en læsers tilblivelse; om impulsen til at skrive; om ord, der forpligter, og som man også kan brænde sig på; om kritik og gammeldags begreber som ansvar, moral og sandhed; om kærlighed, venskab og andre erfaringer; om opbrud og nye begyndelser og vigtigheden af at kunne trække vejret.


Jorden i munden

Jorden i munden Køb bogen

Jorden i munden er fortællingen om en ung mands første møde med Indien. Det er en rejse, han håber, også skal blive en indre rejse, men mødet med en ny verden udvikler sig skræmmende anderledes, end han havde forestillet sig.


Souvenirs fra 80'erne

Souvenirs fra 80'erne

Som kritiker og kommentator har Carsten Jensen været i hidsigt livtag med sin samtid firserne igennem. Souvenirs fra 80'erne er en række af hans kommentarer til tidens fænomener, fra længere overvejelser i tidsskrifterne Hug og Fredag, til de korte knivstik i aviser som Information, Politiken og Det Fri Aktuelt.


Kannibalernes nadver

Kannibalernes nadver Køb bogen

  • Og hvad skal romanen hedde? spurgte Kærlighedsarkivaren.
  • Kannibalernes nadver, svarede jeg uden at betænke mig. - Med undertitlen: En smagløs komedie om den oversete lykke ved at blive ædt levende.
  • Jeg har et bedre forslag. Hvorfor kalder du ikke din roman Den Tiende Kreds?
  • Den Tiende Kreds?
  • Ja, lo hun. - Det er den kreds, Dante aldrig skrev om, da han skildrede Helvede. Den kreds, hvor den mandlige fantasi har tvunget kvinderne til at leve.


Sjælen sidder i øjet

Sjælen sidder i øjet Køb bogen

Nogen tager tiden på kornet, andre ser den lige i øjnene. Carsten Jensen gør begge dele og opdager, at det er der, sjælen sidder. I øjet. Det sker i en serie knitrende prosastykker, hvor vidt forskellige emner fra international terrorisme til skvulp i den hjemlige andedam passerer revy, vendes i luften og hele tiden behandles med den intensitet, et uforbeholdent engagement giver.