Oprøret mod tyngdeloven
Udgivet 2001

Køb bogen

  1. Om bogen
  2. Det skrev pressen

Oprøret mod tyngdeloven

"Oprøret mod tyngdeloven er skrevet som kommentarer til vores verden gennem et helt år. Ligesom mellemkrigstidens mennesker ikke vidste hvilken epoke, de levede i, vidste jeg det heller ikke. Jeg ved det stadig ikke med bestemthed. Men jeg ved i hvert fald, at jeg levede i et "før", i en optakt til den dag, verden gik i brand, og de kommentarer, jeg dengang skrev, har nu fået en helt anden betydning."

Den dag New Yorks tvillingetårne kollapsede under angrebet fra to kaprede passagerfly, var det ikke blot fremtiden, der dramatisk forandrede sig. Vi fik også en helt ny fortid. Det er dette skred i synet på verden, Carsten Jensen dokumenterer med sin bog, der indeholder 53 essays fra 6. august 2000 til 16. september 2001.

Oprøret mod tyngdeloven starter med debatten om velfærdsstat og genteknologi. Den slutter med tragedien i New York. Uge efter uge har Carsten Jensen fulgt et års begivenheder i Søndagspolitiken, en turbulent tids små og store dramaer mellem hinanden, frem mod det fatale eksplosionspunkt. Det er mere end nogensinde nødvendigt at se bagud, hvis man vil forstå, hvad fremtiden gemmer.

Køb bogen